خوشبختانه اغلب این بیماریها قابل پیشگیری هستند. برای ایمن ماندن در درجه حرارتهای بالا این نکات را رعایت کنید:
- مقدار زیادی آب - در مقادیر کم (یک لیوان) و به طور مکرر – بنوشید. به خاطر داشته باشید که تا زمانی که بدن شما دچار کمبود مایعات نشود، احساس تشنگی نخواهید کرد.
- از نوشابههای حاوی کافئین یا مقدار زیاد قند خودداری کنید، چرا که باعث کمآبی بدن شما میشوند.
- قرصهای نمک نخورید، چرا که آنها فقدان آب بدن شما را جبران نمیکنندو می توانند سلامتتان را به خطر بیندازند.
- لباسهای گشاد، سبک و با رنگ روشن بپوشید. از کرم ضدآفتاب با SPF 15 یا بالاتر استفاده کنید و کلاه یا سایبان به سر بگذارید و در صورت امکان چتر به دست بگیرید.
- در ساعات 10 صبح تا 3 بعدازظهر در خانه بمانید و سعیکنید فعالیتهای شدید ورزشی را به ساعات صبح یا غروب موکول کنید.
- مراقب افرادی که بیشتر در معرض خطر بیماریهای مربوط به گرما هستند، باشید از جمله کودکان، سالمندان و افرادی که دچار بیماری روانی یا جسمی هستند (به خصوص افراد چاق، دچار بیماری قلبی یا فشار خون بالا.)
علائم بیماریهای مربوط به گرما را بشناسید و در صورت بروز بیماری شدید فورا به پزشک مراجعه کنید. از جمله این بیماریهای ناشی از گرما اینها هستند:
- عرقسوز شدن: دانههای پوستی قرمز یا صورتی خارشدار و ناراحت کننده که ناشی از انسداد یا تورم مجاری غدد عرق است.
- ادم گرما: تورم دستها و پاها ناشی از گشادشدن عروق خونی.
- کرامپ گرما: علائم کرامپ گرما شامل گرفتگی یا اسپاسم عضلانی؛ سفتی و حساسیت عضلات، تهوع و استفراغ و/یا ضعف و خستگی است.
- سنکوپ یا غشکردن ناشی از گرما: غشکردن ممکن است ناشی از فعالیت در محیط گرم باشد؛ علائم غشکردن قریبالوقوع شامل پوست سرد مرطوب و رنگپریده و احساس سرگیجه است.
- فرسودگی ناشی از گرما: این عارضه ممکن است به گرمازدگی منجر شود، بنابراین اگر فردی دچار تعریق شدید؛ پوست رنگپریده، سرد و مرطوب؛ سردرد؛ سرگیجه یا ضعف یا تهوع شده باشد باید به دقت تحت مراقبت قرار گیرد و برای درمان به نزد پزشک برده شود.
-
گرمازدگی: گرمازدگی میتواند مرگبار باشد و نیاز به درمان فوری پزشکی دارد، بنابراین در صورت مشاهده بالا بودن درجه حرارت بدن؛ پوست داغ و خشک و بدون تعریق؛ استفراغ؛ نبض ضعیف و سریع؛ کاهش آگاهی؛ تغییرات در هشیاری؛ اغتشاش شعور؛ اختلال در فکر کردن و تنفس سریع و سطحی در فرد اورا فوراً به پزشک برسانید.
HealthDay News,7 July, 2007